SOFIJA
Tokom antičkog perioda ovde se nalazio krajnji sever grčke civilizacije. Rimljani su osvojili Serdiku 29. godine nove ere, i u njoj formirali prestonicu provincije Dacia Mediterranea. Huni su uništili grad 447., a ponovo ga je izgradio vizantijski car Justinijan I. On ga je tada nazvao Triadica. Bugari su zauzeli Serdicu 809. godine, i dali joj ime Sredec. Kasnije su je nazvali Sofija, što na grčkom znači mudrost. Turci su Sofiju zauzeli 1382. godine, nakon čega su je pretvorili u prestonicu provincije Rumelija. Rusi su zauzeli Sofiju tokom rusko - turskog rata 1878., a već sledeće godine ona je proglašena za glavni grad autonomne Kneževine Bugarske. Ubrzo nakon toga započinje preporod grada. Sofija je poprimila sasvim novi izgled, a doživela je i nagli ekonomski uspon. Sofija je bila poprište jedinstvene revolucije, kada je komunstička vlast smenila samu sebe, a zatim formirala demokratski režim u Bugarskoj. Danas je Sofija grad sa velikim potencijalom, kako ekonomskim, tako i turističkim. Prestonicu
SOFIJA

SHOPPING

SHOPPING I BALET/OPERA

Program putovanja:

Polazak iz Niša u 06:00h, parking kod hipermarketa Tempo.
Direktna vožnja do Sofije sa zadržavanjima na graničnim prelazima i motelima radi pauze.
Po dolasku u Sofiju odlazak do tržnog centra Sofia Ring Mall  i Ikee, slobodno vreme za shopping. Nakon obilaska tržnog centra odlazak do centra grada i slobodno vreme u centru grada. Fakultativni odlazak na balet/operu (karte za operu/balet se rezervišu i naplaćuju u agenciji, a dobiju se neposredno pre početka predstave).
Početak predstave je  subotom od 19h, nedeljom  u 16h (po lokalnom vremenu). Ukoliko nema predstave odlazak do Jumba ili Metroa. Nakon predstave polazak za Srbiju. Dolazak u Niš posle ponoći.

Cena aranžmana uključuje:-Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
-Usluge pratioca grupe za vreme izleta
Cena aranžmana ne uključuje:
-Individualne troškove putnika.
-Ulaznicu za opersku/baletsku predstavu
-III balkon- 6€, II balkon- 7€
(ulaznice se plaćaju  u agenciji a dobiju neposredno pred predstavu)

Organizator putovanja:
MM TOURS
Licenca OTP 585/2010 Ministarstva trgovine, turizma i usluga od 31. 05. 2010.


Copyright © 2013 by FENIX international  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: office@fenix037.co.rs
Design: de.Luk
37000 Kruševac, Vece Korčagina 53
Tel.   +381 37 443 022
Mob. +381 65 543 00 23
Fax.  +381 37 35 43 022
email: office@fenix037.co.rs