Solun

Solun, Grčka

već od 89€

Opis destinacije

SOLUN je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA, 2 NOĆI AUTOBUSOM 
Polazak: 13. Februar 

POLAZAK - 13. Februar - 89 €

Uključeno u cenu
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
- panoramsko razgledanje Soluna,
- dva noćenja sa doručkom u hotelu 3*, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
- usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana
- troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cenu
- Međunarodno putno osiguranje
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Solun – za hotele 3* iznosi 1,5 € dnevno po sobi, plaća se na recepciji hotela
- fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera)
- individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:
Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT, doplata za Hotel 3* iznosi 45 € . Deca po ovom programu ne ostvaruju popust. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama
Olimp - 15 € odrasli / deca do 11,99,god - 10 € , Meteori -30 € odrasli / deca do 11,99,god - 25 € (Ulaznice za manastire i muzeje nisu uključene u cenu iznose oko 3 eur po manastiru , plaćaju se na licu mesta ).Minimum 30 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira neće biti otvoreni za posetioce.
1.DAN putovanja ( četvrtak 30.12. ): BEOGRAD – SOLUN
Sastanak grupe u 21.15 ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 22.00 časa. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora. .
2.DAN (petak 31.12. ): SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon razgledanja, smeštaj u hotel posle 14 časova (po hotelskim pravilima). Slobodno popodne za individualne aktivnosti (predlažemo šoping u glavnoj šoping zoni Soluna u ulici “Tzimitzki” ili odmor u nekom od kafića sa pogledom na more i Belu kulu). U večernjim satima individualni doček Nove Godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! NOĆENJE.
3.DAN (subota 01.01. ): SOLUN - METEORI – SOLUN
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjovekovnih vizantijskih manastira ( Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteori...) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Po završetku poseta poznatim radionicama ikona. U povratku predviđena je pauza u dolini Tembi sa obilaskom crkve Svete Petke, koja se nalazi u dolini reke Pinios, izgradjene u steni, a gde se nalazi i Afroditin izvor mladosti i lepote. Povratak u hotel. NOĆENJE.
4.DAN (nedelja 02.01. ): SOLUN -OLIMP - SOLUN- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10.00 časova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet poseta Olimpu planini bogova videćete novi manastir Svetog Dionisija , mesto Litohoro. Slobodno vreme . Povratak u Solun po ostatak grupe. Polazak za Beograd oko 20.00 časova po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa kraćim usputnim pauzama.
5.DAN (ponedeljak 03.01. ): BEOGRAD
Očekivano vreme dolaska u Beograd je u ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-40€  € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj